QuizLet

Alle aktivitetstyper i QuizLet bygger på det samme sæt af study cards. Hvert kort består af en en term (et begreb) og definition, som kan være et billede eller en beskrivelse/et udsagn om begrebet. EKS:

Aktivitetstyper

Hvordan kortene bruges, afhænger af den aktivitetstype du vælger at spille i. Der er 4 aktivitetstyper i QuizLet, som man kan klikke sig ind på, når man åbner spillet :

Flashcards

Vendekort, som kan bruges til at “smugkigge” og se hvad spillet indeholder. Her bliver du ikke evalueret, da du jo ikke afgiver svar.

Learn

Ideel til “Find Systemet”: 5 runder af et miks af Multiple Choice og Write-opgaver, hvor du får svar efter hver opgave og med samme, får vist det rigtige svar, hvis du har forkert. Efter hver runde, får du “facitlisten” på de kort du har været igennem. I de næste runder bliver de kort du havde forkert, vist igen (og igen …) i nye kombinationer.

Test

Opgaver af typen Multiple Choice, Written og Match. Her får du ikke svar efter hver opgave, men en “facitliste” på de kort du har været igennem OG tilbud om en ny test eller træning med Learn.

Match

Tøm spillepladen for matchende brikker af definition og term ved at trække den ene hen over den anden. Supergod aktivitet til træning af genkendelse og “regn den hurtigt ud”.

Match spilles på tid og hvis du har et konkurrence-gen, kan du konkurrere mod andre MikroMakroKemi-brugere – se hvordan HER .

Du kan også bare træne i dit eget tempo og tage den helt med ro😎

WRITE

WRITE er en extra aktivitetstype, som man ikke kan gå direkte ind i længere – den er ikke blandt de 4 første. WRITE er super-super-go’ til at træne opskrivning af kemiske formler, da der bliver givet et tastatur til hævet og sænket skrift.

WRITE kommer man ind i via Learn‘s options-knappen:

1. I listen af opgavetyper øverst: Vælg Learn

2. Klik på Options i øverste højre hjørne

3. Vælg WRITE og

4. Kontrolér, at der skal svares med skrift (term) og ikke f.eks. photos (definition):

Skift mellem aktivitetstyper

Ofte vil linket til en Quizlet føre til en valgt aktivitetstype, fordi kortene passer bedst til denne. Hvis du gerne vil skifte til en anden, gør du sådan:

KLIK på pilen ned og vælg en ny aktivitetstype fra rullemenuen:

I WRITE: KLIK på pil “Back”:

Vend bunken af spillekort

I WRITE-opgaver, er det vigtigt, at du får vist definitionen og IKKE termen (begrebet). Hvis du f.eks. får vist termen “Kamel” og definitionen er givet ved et foto af en kamel eller med en tekst, f.eks. “Et pattedyr med to pukler”, kan du jo ikke “skrive et foto” og du har ikke en chance for at gætte teksten.

Du skal “vende bunken”, så du får vist definitionen og skal svare med termen: Gå ind i OPTIONS (når du har valgt aktivitetstype) og vælg det modsatte under “ANSWER WITH”:

Der kan også stå sådan her:

Hvor Chemistry symbols er termen og Photos er definitionen.

Oprette en bruger til Quizlet

Efter første runde af Learn og Test, kommer en dialogbox frem, hvor du kan oprette en bruger til Quizlet. Der er mange fordele og det er gratis. Bl.a. husker Quizlet dine resultater fra gang til gang og foreslår, hvilke kort du skal træne. Du kan tilpasse hver opgave til dine behov, ved at vælge kort fra og til: Klik på stjernen og den bliver gul:

OG med din egen profil, kan du oprette dine egne study sets – altså lave dine egne spil.

Du kan gå direkte ind og oprette din bruger, ved at klikke på den gule knap Sign up

Tilmeld dig “vores klasse”

  • og kom på “Leaderboardet”

I MATCH registreres din tid.

Hvis du vil deltage i konkurrencen om en god placering på rangstigen, skal du blive medlem af “vores klasse” på QUIZLET – Tilmeld dig HER.

  • og/eller få alle MikroMakroKemis Quizlet-spil
    • Uanset om du er interesseret i at konkurrere eller ej, er der den fordel ved at tilmelde sig klassen, at du får en liste over alle Quizlet-spil der er tilknyttet MikroMakroKemi – også dem der kommer.
Mobil app

Du kan spille QUIZLET i browseren på mobilen, men det giver nogle fordel, at bruge app’en. F.eks. får du ikke et tastatur til hævet og sænket skrift, hvis du spiller i browseren. Så hvis du vil bruge tiden i toget eller bussen til at træne kemi: Download mobil-app til QUIZLET.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *